Ríbezlovô

Ríbezlovô? Prečo nie!

Hned pod Jabloňou mi rastú krásne ríbezlové kričky, majú asi 35-40 rokov a sadil ich ešte moj starý otec. Vravím si bola by škoda nechať ich len na zaváranie 🙂 a tak som sa pustil aj do výroby ,,ríbezlovieho vína,, 😀 

ZBER: Ríbezle sú velmi krehké na existenciu nakoľko sú krásne červené a vtáčikom sa páčia viac, ako komukoľvek preto moj šikovný otecko vymyslel úplne jednoduchý trik a to z dvoch pokazených altánkou a sietky :D. High Protection ochrana pred akýmkolvek útočíkom. 

Spracovanie : Kedže zber nám trval cca 60 minút , aj na naše prekvapenie :D, pokračovali sme hned aj so spracovaním a prichystaním do demižonkou. Premýšlali sme dlho o tom, aký mlynec použijeme ale nakoniec sme zvolili mlynec na mäso a poviem Vám 😀 nič lepšie nevymysleli.

Hotovo : Ríbezláciču treba dopriať Starostlivosť a Opateru 😀 a samozrejme všetky kroky, ktoré nesmieme vynechať a tajnú ingredienciu, ktorú Vám prezradil cukor po tom ako som ho nasypal do nádoby s pripravovanou hmotou pre ríbezlák 🙂 LOVE.

Demižóniky sme pripravili, uskladnili, pohladkali a budeme ich chodiť navštevovať do roku 2021 😉

                                                                           Váš UjoMišo ml.