Pochutiny naše každo-denné, daj nám aj dnes ....

Pochutiny naše každo-denné, daj nám aj dnes ....

sajdre Ujomišo

Sajder (Cider), je alkoholický nápoj vyrábaný  fermentovaním (kvasením) jablčnej šťavy.  Hoci na jeho výrobu  môžeme použiť akékoľvek jablká , v niektorých regiónoch sa uprednostňujú špeciálne odrody. UjoMišo započal tvorbu sajdru, pre svoje potešenie a rozhodol sa s tým podeliť aj s ostanými. Experimentálne pokusy pri ktorých nebolo ublížené žiadnemu jablku, priniesli mnohokrát zauimavé chute do Sajdru UjoMišo, ale sme verný aj tradičným suchým sajdrom UjoMišo.

Ovocné vína

Ovocné víno je alkoholický nápoj vzniknutý kvasením šťavy z rôznych druhov ovocia . Vyrába sa predovšetkým v oblastiach, kde klimatické podmienky neumožňujú pestovanie viniča a to je presne Náš prípad. Hlavná produkcia vína UjoMišo, tvorí predovšetkým víno z ríbezlí (čierne,červené,biele). Niekedy vznikne aj rôzne špeciály, podla chuti a vôle, ako napríklad šípky, jahody a pod.

Ovocné vína

Ovocné víno je alkoholický nápoj vzniknutý kvasením šťavy z rôznych druhov ovocia . Vyrába sa predovšetkým v oblastiach, kde klimatické podmienky neumožňujú pestovanie viniča a to je presne Náš prípad. Hlavná produkcia vína UjoMišo, tvorí predovšetkým víno z ríbezlí (čierne,červené,biele). Niekedy vznikne aj rôzne špeciály, podla chuti a vôle, ako napríklad šípky, jahody a pod.

Vermut Jablkový

Vermút je alkoholický nápoj talianskeho pôvodu. Jeho základom je víno, ktoré by nemalo byť príliš kyslé.UjoMišo zobral svoj sajder zoznamil ho s alkoholovým výluhom korenín a bylín, z ktorých najdôležitejšie je palina, ktorá mu dodáva hlavný horký charakter. Med mu zas dodáva svojskú slkadosť. Obsah alkoholu vo vermútu je 15 – 18%. Vermút sa používa ako aperitív no mi ho pijeme keď máme chuť na dačo iné, na ničo Horko-Sladké. 

Jablkový Likér

Poznáte ten pocit, večer po celom dni si zapálite cigaru, chcete si k tomu niečo vypiť, ale Cider je príliš slabý a Calvados príliš silný ? Tým by mohol chutiť jablkový likér, ktorý je spojením jablkovej šťavy a Calvadosu, dva roky odležaný v dubovom sude. Francúzi pre takýto nápoj majú názov Pommeau a mieša sa v ňom sladká chuť jabĺk s karamelovo-vanilkovou chuťou dubového suda, ktorú zakončuje práve Calvados.
Rok 2021 bol nafľaškovaný panenský – nultý – ročník a je to niečo, čo sa fakt vydarilo.
,,Tento produkt nie je predajný, je žiaľ, len pre Nášu spotrebu a potešenie našich priateľov. ,,